A till Ö om mellanvalslägret

Nu börjar sommaren och mellanvalslägret att närma sig! Mellanvalslägret kommer att hållas mellan den 9 och den 12 augusti och innehålla mängder med seminarium, politiska diskussioner, sociala aktiviteter och bastubad. Här har du all info du behöver:

Alkohol

All förtäring av alkohol är förbjuden. Påträffas någon onykter kommer hon eller han att skickas hem på egen bekostnad. Om du är minderårig kommer din målsman att underrättas.

Anmälan

Distrikten hade fram till den 31 maj på sig att anmäla in sina tilldelade delegatplatser. Därefter släpptes resterande platser fritt för alla SSU:are. Hör med ditt distrikt om du är intresserad av att åka! Anmälan och betalning till mellanvalslägret sker till ditt hemdistrikt. Hör med din ombudsman/ordförande. Kostnaden för mellanvalslägret är 300 kronor per person. I denna kostnad ingår resa, mat, logi och inträde till lägret och alla seminarium och aktiviteter. Det enda som krävs är ett medlemskap i SSU.

Har du ännu inte fyllt 18 år och vill åka ber vi dig, förutom att anmäla dig till ditt distrikt även att låta målsman skriva under ett formulär skickats ut till distrikten.

Anslagstavla

Hittar du vid informationstältet.

Aktiviteter

I aktivitetstältet kan du varje dag mellan 09 och 20 bland annat låna bollar och annan fritidsutrustning. Dessutom kan du mellan 13 och 18 fredag och lördag testa på en stor hinderbana, bungyrun och vattenzorbing. Under lördagen arrangeras det ärofyllda SSU-mästerskapet i sumobrottning. Sumodräkter kommer finnas till hand för övning redan under fredagen och anmälning till tävlingen tas upp i aktivitetstältet. Själva tävlingen går av stapeln under lördagen mellan 13 och 18.

Under fredagen och lördagen anordnas flera lagtävlingar mellan distrikten. Lagen måste anmälas senast torsdag och det går självklart bra att tävla flera distrikt ihop. Om ett distrikt vill ställa upp med fler lag går det att ordnas. Tävlingarna pågår under fredagen och lördagen mellan 10 och 17. Varje lag måste bestå av 8 personer men man får bytas av. De olika tävlingarna är - Frekvenz, en tävling i att hitta kontroller med hjälp av radiosamband och - 420 sekunder, en samarbetstävling i sex delar som är både mental än fysisk och till sist - Raketbygget, laget skall tillsammans konstruera en raket. Målet? Skicka den så långt som möjligt givetvis!

Bad

Bad sker med fördel nere vid bastun. Tänk på att aldrig bada ensam.

Betalkort

Fungerar inte som betalningsmedel i caféet. Ta med dig kontanter för att vara på den säkra sidan.

Bio

Varje kväll kommer olika filmer att visas i Milan. Kolla på anslagstavlan om du vill veta vilka filmer som visas för kvällen.

Brand

Börjar det brinna? Rädda de som är i omedelbar fara om du inte utsätter dig själv för risk. Larma din omgivning!

Brandsläckare

Lägerområdet är utrustat med ett antal brandsläckare och dessa får givetvis endast användas i nödfall.

Bungylina

En sjukt häftig aktivitet som du kan prova på under fredagen och lördagen. Anmäl ditt intresse i aktivitetstältet.

Bungyrun

Är en riktigt häftig aktivitet som du måste prova. Snacka med aktivitetstältet. Bungyrunen kommer att vara igång under fredagen och lördagen.

Båtar

Är du sugen på att gå ut och ro en stund kan du använda någon av de båtar som Bommersvik har. Kvittera ut en båt i aktivitetstältet! Kom ihåg att du inte får ro ensam och att du måste ha flytväst.

Bönerum

Bönerum finns i Milan, grupprum 6 (se kartan).

Café

Caféet hålls på logen nära tältområdet. I kaféet kommer deltagarna kunna köpa både kaffe, godis och mackor till ett mycket fördelaktigt pris.

Kaféets öppettider är: Torsdag 13-02 Fredag 10-02 Lördag 10-02 Söndag 09-13

Delegationsledare

Din delegationsledare är en riktig klippa. Hon eller han är utsedd av distriktet och fungerar som kontaktlänk mellan dig som deltagare och oss som arrangörer. Det är delegationsledaren du vänder dig till när du har riktigt svåra frågor. Resehandlingarna kommer vidare att skickas hem till delegationsledaren.

Deltagararmband

Vid ankomst till lägret kommer du att få ett armband som bevisar att du är en deltagare på lägret. Det ska bäras synligt under hela lägret. Tänk på att armbandet är en värdehandling.

Disco

Discot kommer att hållas vid Erlandervillan runt 2100 och framåt alla dagar. Kommer att bli sjukt fett.

Droger

Självklart är det förbjudet att använda någon form av droger. Se Alkohol.

Duschar

Du kan använda dig av duschar på lägerområdet dygnet runt. Placeringen av duscharna är uppmärkta på kartan.

Eldning

Eldning är förbjudet på hela området.

Feministiskt självförsvar

Kommer det att hållas kurs om. Kolla schemat eller vänd dig till receptionen.

Fordon

Det är förbjudet att köra bil eller annat motorfordon på området. Undantag kan göras vid ankomst och avresa. Kontakta informationen för tillstånd.

Fotboll

Går att lira. Snacka med aktivitetstältet

Frekvenz

En snorkul grupplek där man lär sig samarbeta med hjälp av Walkie talkies. Hör med aktivitetstältet för information.

Hygien

Det är inte bara du som ska umgås med dig själv, det finns också andra som ska umgås med dig. Tänk på att sköta din hygien under mellanvalslägret.

Information

Det är gött med information. Därför har vi både ett klassiskt informationstält och en sjukt fin informationssajt. Kolla kartan!

Invigning

Mellanvalslägret invigs kl. 1800 vid scenen. Medtag gärna fanor, flaggor, distriktsmaskotar och tveka inte att sjunga och röja järnet.

Kampanj

Rozgar och Silvia kommer att hålla kampanjutbildningar. Kolla schemat!

Karta

Kartan över mellanvalslägret finns på webben samt vid informationen.

Kudde

Tar du med dig om det är något som du vill använda

Kylskåp

Finns inte.

Käk

Se Mat

LO-tältet

LO har ett tält med lite verksamhet som du kan spana in. Kolla kartan var det ligger.

Lounge

Mellanvalslägrets lugna lounge hålls i SSU-huset AKA barnstugan. Här kan du spela biljard, brädspel, hänga och dricka alkoholfria drinkar.

Maskot

Det är kul om distrikten tar med sig maskot.

Mat

Maten kommer att serveras i restaurangen bredvid Bommersgården. Varje distrikt har fått en tilldelad tid att äta middag och lunch på, så se till att du inte missar din mattid. Du kommer nämligen inte in innan eller efter. Se till att du fyller på din vattenflaska innan du går in i matsalen då det inte finns någon dryck därinne.

Mediciner

Äter du mediciner regelbundet? Ta med dem till lägret och glöm inte bort att ta dem. Berätta gärna för din delegationsledare vad du tar och varför. Enklare mediciner som Ipren kan vara bra att ta med sig, men finns även i informationstältet.

Mobildagis

Behöver du ladda din mobil? Kom till informationen så har vi några eluttag som man kan få använda. Dock får du ta med din egen laddare. Vi ansvarar inte för några mobiler utan du får själv sitta där och vänta tills den har laddat klart.

Musik

Artister kommer att lira mest hela tiden vid scenen. Kolla schemat!

Plåster

Typisk bra-att-ha-grej. Glömmer du det hemma finns det hos röda korset eller i informationen.

Raketbygge

Bygg din egen raket! Hör med aktivitetstältet och anmäl dig!

Resor

Delegationsledaren har ansvar för resehandlingarna. Se till att du är på stationen i god tid innan avresa.

Rökning

Rökning är endast tillåtet vid markerade platser. Fimpa i askfaten. Tänk på miljön.

Scenen

På scenen kommer allt från invigning till uppträdanden och morgonjympa att äga rum. Kolla in programmet i boken eller på anslagstavlan.

Seminarierna

På mellanvalslägret kommer en massa seminarium att hållas. Kolla i programmet på webben för att se vilka seminarium du vill gå på.

Sjukdom

Blir du akut sjuk ska du kontakta informationen. Blir du sjuk i mer än ett dygn kommer vi att försöka ordna hemtransport för dig.

Sjukvård

Finns att tillgå i röda korsets tält. Se kartan. Är tältet stängt, vänd dig då till informationen.

Sociala medier

Tagga dina bilder med #ssu12 på Instagram och samma sak med dina tweets. Självklart bör du gå med i Mellanvalslägrets Facebookhändelse. Där hittar du vilka andra som ska på lägret, du kan ställa frågor, eller bara göra diverse glada tillrop.

Solskyddsfaktor

Kan vara ovärderligt vid fint väder. Glöm inte att smörja in dig.

Sovsäckar

Något som du måste se till att ha med dig om du vill ha något att sova i under veckan.

Stränder

Bommersvik har investerat i en riktigt sweet strandremsa. Där kan du lira volleyboll och hänga. Stranden ligger inte helt otippat vid vattnet. Kolla in kartan om du är osäker.

Sumo

En annan riktigt rolig aktivitet. Kommer att finnas under fredagen och lördagen. Snacka med aktivitetstältet.

Telefon

Dina anhöriga kan komma i kontakt med informationen på lägret genom telefonnummer 08-714 48 00. Lämna gärna detta nummer till några anhöriga.

Toaletter

Det kommer att finnas några vanliga vattentoaletter på lägerområdet. Dessutom kommer det att finnas bajamajor på området. Tänk på hygienen och se till att hålla toalettutrymmena rena och fräscha.

Tyst

Att vara tyst på ett valläger brukar vara svårt men för allas bästa ska det vara tyst bland tälten mellan kl. 2400 och 0800. Självklart visar vi respekt för de som vill sova.

Tältbyar

Distriktsdelegationerna kommer att tilldelas en avgränsad yta att tälta på. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att flytta sitt tält till en annan by.

Utrymning av området

Utställare

Utställarna håller till i Milan. Kolla kartan.

Vakt

Svensk bevakningstjänst kommer att se till så att alla har det bra dygnet runt. Utöver dem kommer även FS-ledamöter glida omkring och vara tillhands hela dygnet.

Vatten

Vatten är en livsnödvändighet. Det är bra om du dricker riktigt mycket vatten under lägerveckan. Minst en liter per dag. Kaffe, läsk och te är inte bra eftersom det är vätskedrivande. Se till att du fyller på din vattenflaska innan du går in i matsalen då det inte finns någon dryck därinne.

Vattenflaska

I din goodiebag ligger en vattenflaska var rädd om den så att du inte tappar den. Ta gärna med en extra.

Värdesaker

SSU ansvarar inte för dina värdesaker. Lämna saker som du är rädd om hemma. Alla stölder polisanmäls.

Wifi

Bommersvik är utrustat med en fiberlina och ett ganska starkt WIFI. Det heter Bommersvik. Lösenordet är Bommersvik.

Zorbollar

Under fredagen och lördagen kommer det att finnas Zorbollar att använda. Anmäl dig i aktivitetstältet! Det kan bli lång kö på den aktiviteten så se till att du bokar upp dig i tid.

Öronproppar

Ta med öronproppar för att sova bra och skydda öronen på konserterna.