Klimatflyktingar

Medverkande:  Shora Esmailian, författare och journalist

Shora Esmailian kommer i höst ut med en bok om klimatflyktingar.

”Det fanns inget liv under torkan. Jag såg hur större barn inte orkade gå i skolan när de var hungriga. Mina barn är det viktigaste för mig”, säger Fatouma ”Fayyo” Aligay.” Fayyo tvingas fly med sin familj, från jordbruket med getter på Kenyas landsbygd till Nairobis slumområden. Shora Esmailian skrev i senaste numret av Tvärdrag om klimatflyktingar under rubriken ”Vi har inte tid att vänta”. Klimatförändringarna skövlar redan nu flyktingoffer – det är dags att öppna ögonen på allvar.

Shora Esmailian har under det senaste året rest i Pakistan, Egypten och Kenya för att intervjua människor som drabbats av klimatförändringarnas effekter är frilansjournalist och kommer i höst ut med sin bok om klimatförändringar och migration på Natur och Kultur.


Politiska författarsamtal Under Mellanvalslägret kommer du kunna möta flera olika aktuella författare i en serie med politiska författarsamtal. En djupdykning i feminsmens historia, klimatflyktingar, asylpolitik, vardagsrasism och abortmotståndet i Europa utlovas. Författaren presenterar sin bok och därefter följer en diskussion kring hur man an förhålla sig till det här politiskt.

Om evenemanget

Plats:  Bommersgården
Sal:  Ivan Ohlson
Dag:  Lördag 11 aug
Tid:  17:1518:15
Kategori:  Föreläsning