Fortets murar

Medverkande:  Björn Hedlund, författare

Björn Hedlund kom under våren ut med reportageboken ”Fortets murar”.

Människor på flykt undan krig och fattigdom möts vid Europas gränser av taggtråd, högteknologiska murar, databaser över fingeravtryck, värmesensorer och vapen. Björn Hedlund har rest till flyktingläger i norra Marocko och Grekland, men också till Migrationsverkets förvar i Märsta utanför Stockholm. Han har levt tillsammans med migranter, människor som både fysiskt och symboliskt lever i gränslandet. Han har också talat med människor som kontrollerar gränserna: poliser, militärer och byråkrater. Resultatet är ett skrämmande vittnesmål och en debattskrift
om vår tids avgörande frågor.

Björn Hedlund har sedan många år ett starkt engagemang för migranters rättigheter och deras situation i egenskap av student, skribent och aktivist. Han har medverkat med reportage, essäer och debattinlägg i flera svenska tidningar och tidskrifter.


Politiska författarsamtal Under Mellanvalslägret kommer du kunna möta flera olika aktuella författare i en serie med politiska författarsamtal. En djupdykning i feminsmens historia, klimatflyktingar, asylpolitik, vardagsrasism och abortmotståndet i Europa utlovas. Författaren presenterar sin bok och därefter följer en diskussion kring hur man an förhålla sig till det här politiskt.

Om evenemanget

Plats:  Bommersgården
Sal:  Ivan Ohlson
Dag:  Fredag 10 aug
Tid:  18:0019:00
Kategori:  Föreläsning